onsdag 14 december 2011


Det är Kristdemokraternas dag i dag. I alla fall får jag det intrycket när jag tittar på nyheterna. I Svenska Dagbladet har några som kallar sig Kristdemokraternas Familjepolitiska Grupp skrivit på Brännpunkt. ”Maxtaxan bör ses över” heter det i debattartikeln med titeln Det ska löna sig att hämta tidigt. Detta betyder så klart att Kristdemokraterna vill att maxtaxan bör höjas – så att föräldrar som med en elektronisk dosa checkar ut sina barn tidigare kan få en lägre avgift. Detta går enligt debattörerna inte att ordna i nuläget, eftersom maxtaxan enligt dem är alldeles för låg.

SVT Nyheter plockar upp de elektroniska dosorna i sin nyhetssändning, och fokuserar endast på de föräldrar som ’sparar pengar’ genom att checka ut sina barn tidigare.

ABC Nyheterna (111412 7:40, 0:36 in i klippet) berättar att det inte finns tillräckligt många dagisplatser. En pappa till ett barn, 17 månader, berättar: ”Det handlar ju om att lägga ett pussel, ett familjepussel”. Och speakern fortsätter: ”När föräldradagarna är slut återstår bara två alternativ: ett föräldranätverk eller vårdnadsbidrag på tretusen kronor i månaden.” 

Grattis säger jag till Kristdemokraterna, som nu på morgonen fick ett otroligt gehör för sina hjärtefrågor: livspusslet och vårdnadsbidraget. Kan det vara en slump att speakern på ABC Nyheterna listar de daghemsalternativ som Kristdemokraternas Familjepolitiska Grupp listar som alternativ i sin debattartikel?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar