lördag 4 september 2010

Igår mindes jag varför jag tyckte så mycket om att gå på hemmafester när jag var yngre. Och insåg att jag fortfarande tycker om att gå på hemmafester. Jag hälsade på i stort sett alla, hittade några intressanta samtalspartners som jag inte träffat tidigare, blev lagom berusad och åkte hem innan det blev alldeles för sent. Jag ska på bröllopsfest idag, då gäller det att vara lagom fräsch och inte alls bakis. Det är lite oartigt tycker jag att komma bakfull till en fest man känt till att man ska gå på i flera månader.

Det enda som inte var fantastiskt med gårkvällen var att jag råkade sätta mig i fel fyra på tunnelbanan hem. Snubben som satt mitt emot mig stirrade, och jag tänkte avväpna situationen med att prata med honom istället för att sitta och försöka se sur ut hela vägen. Han hade troligtvis försökt ta kontakt med mig efter någon station ändå. Men han och hans kompis verkade tro att jag var intresserad av att följa med dem på någon form av festival och verkade inte riktigt kunna ta no for an answer. Så jag ljög om att jag skulle gå av, utnyttjade den enorma folkmassan och gick två dörrar bort. Tack och lov såg jag dem inte igen. Och tack också för min iFån, som har räddat många tunnelbaneresor. SR Podcast i öronen och lägga patiens tills man är framme.

Jag har en lufsande fyramånadersvalp i lägenheten (vi är hundvakt). Hon är bedårande! Katterna verkar inte riktigt gilla henne lika mycket som jag och sambon, men de är nyfikna och nyfikenhet kan få en att göra underliga saker; som att smyga sig ut i vardagsrummet och sitta på fönsterbläcket för att spana på den där konstiga lufsen, burra upp sig till sin största storlek när lufsen närmar sig, för att sedan titta lite förvirrat, besviket efter henne när hon går förbi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar