onsdag 25 maj 2011

Har suttit och ritat nästan hela kvällen. Stängde nyss av ljudet på datorn och hör morgonfåglarna sjunga.

Dags att gå och lägga sig med andra ord.

surfar runt på styleroom.se och kollar in folks inredningar och renoveringar (jag försöker undvika facebook & twitter för min stressade själs skull). det mesta av inredningarna faller mig inte alls i smaken, och vissa grejer blir jag kär i. tack inredningscommunity för att det det ger mig möjlighet att lättare veta vilka typer av stilar man blir mätt på efter ett tag. och vad som inte skulle funka rent funktionellt.

känner mig lite gnällig i kväll så jag listar sånt jag inte tycker om:
- bokstäver. alla dessa jävla bokstäver över allt! och på engelska! ett hem blir inte mer av ett hem för att det befinner sig en uppsättning bokstäver som bildar ordet "home" i det. enligt samma logik blir ett hem inte heller mer kärleksfullt för att en uppsättning bokstäver bildar ordet "love"
- helt svart/vita inredningar. shitpommesfrites vad jag är trött på sådana. och nej, det är inte alls att safe card för att göra inredningen "stilren", whateverthatis
- helsvarta golv. de är som en förlängning av den svartvita idiotin
- svarta bänkskivor i köket
- furu och bok, det är för lätt att måla om för att någon ska ha en ursäkt
- panelgardiner
- att kasta fullt fungerande möbler
- att riva ut fullt fungerande kök
- plastmattor
- krimskrams, typ torkade blommor

och så listar jag några saker som jag tycker om:
- budgetrenoveringar. t ex måla över kakel, måla köksluckorna & byta knoppar
- inreda med böcker
- nischer. gärna kaklade i anslutning till badkar
- less is more, men jag klarar inte själv av det
- trägolv
- mörka golv
- schackrutiga golv
- omhändertagna loppisfynd


klockren inrednings&renoveringsblogg: chez larsson. lite för vitt ibland (eftersom jag aldrig själv skulle klara av att hålla något vitt), men larsson är grym på att få rum att se både fräscha och mysiga ut. dessutom en fena på att organisera (me like!).

tisdag 24 maj 2011

Mitt sängbord. Rymmer för tillfället x antal böcker, en halvdrucken tekopp, vattenflaska, klockradio med jobbig alarmsignal, en påsklämma, pennor och en samling lila hårsnoddar.

Följer A.M.O.s uppmaning på Försök att inte se så snygg ut att visa upp mitt sängbord. Det här är en relativt städad version av det. Ju mindre sängbord, desto mindre plats för sådant som man inte använder just för tillfället.

För övrigt är Försök att inte se så snygg ut en mycket trevlig blogg.
En av katterna har hittat en ny favoritplats